d’Hoppe komt weer tot leven

Vorige woensdag was het kermis in d’ Hoppe. Er was dan ook heel wat activiteit waar te nemen in het gezellige centrum ( gehucht van Vloesberg of Flobecq) .

La Chaplette dat bijna 15 jaar leeg stond heeft een nieuwe uitbater gevonden met Bart De Kegel. ‘ Binnenkort wordt de naam zelfs gewijzigd in La Caplette.’

Er is verder nog o.m: Oud Belgi ë, het Barakske, chalet G érard en Brasserie d’Hoppe, chalet Radar   enz….

Het hoogste punt van midden Belgi ë met de Pottelberg (157 meter) is terug gegeerd.

Zondag was er tevens een rommelmarkt en een expo in dit gehucht.

Andere tijden

Velen herinneren zich nog de jarenlange strijd die werd gevoerd   tot 2003- 2004 om het stort van Fort te laten sluiten en het kappen van bomen tegen te gaan. Na jaren verzet is dit effectief ook gelukt maar ondertussen   werd er heel wat smurrie gedumpt in dit prachtig stuk natuur waarvan de toen opengereten wonden eindelijk goed aan het helen zijn en geschiedenis worden om eventjes bij stil te staan.

Politiek

Vloesberg of Flobecq is een faciliteitengemeente waardoor men in het Nederlands kan bediend worden op het gemeentehuis. Vraag blijft of dit zo zal blijven. De Ronsese burgemeester Dupont liet al eens verstaan om er vanaf te zijn van dit faciliteitengemeente gedoe waar ook Ronse of Renaix ( aan Vlaamse kant) onder valt. Sommigen vrezen dan dat Flobecq of Vloesberg mede als pasmunt kan gebruikt worden om de Walen te sussen.