mosselfestijn Hemelveerdegem

Mosselfestijn Feestcomit é Hemelveerdegem.

Naar jaarlijkse gewoonte richtte het feestcomit é Hemelveerdegem zondag laatstleden zijn mosselfestijn in. Ruim 500 mensen kwamen de heerlijke Zeeuwse mosselen degusteren. Zij die geen mosselen lustten hadden de keuze uit beenhesp of balletjes in tomatensaus. Alles werd met een knapperig frietje en een mooie glimlach geserveerd.

Bestuur
Feestcomit é Hemelveerdegem

Pittoresk

Dat er jaarlijks zoveel deelnemers zijn heeft misschien ook wel te maken met de locatie van het gebeuren. Daar waar men over het algemeen een eetfestijn laat doorgaan in een feestzaal of refter van een school gaat dit mosselfestijn reeds jaar en dag door op het pittoreske dorpsplein van Hemelveerdgem. In de schaduw van het prachtige Sint Jan de Doper kerkje en de majestueuze solitaire eik ervoor. De dubbele beukenrij, waartussen de tenten geplaatst zijn, maakt het plaatje volledig.

Papillon

Aan de ingang kon men dit jaar, naast het traditionele aperitief, ook een standje vinden met overheerlijk gin tonic. Papillon Gin is een London dry gin die gemaakt wordt door de “Master Distillers” uit Meerbeke. De heren van Papillon verklapten ons echter dat ze volop bezig zijn met de installatie van een nieuwe distilleerderij aan Putse te Hemelveerdegem. We houden dit verder graag in het oog en laten onze lezers op tijd en stond weten wanneer ze er terecht zullen kunnen.

Politiekers

Opmerkelijk was dat er in dit verkiezingsjaar uiteindelijk zeer weinig politiekers en kandidaten gespot werden. Vier van de vijf lijsttrekkers waren aanwezig. Waaronder de burgemeester ongeacht het feit dat iemand hem bij het binnenrijden van Hemelveerdegem vriendelijk gevraagd had dit niet te doen.

Blijkbaar kon deze wansmakelijke grap onze burgervader niet echt deren en liet hij er zeker zijn eetlust niet door bederven.

 

X