Herdenkingsplechtigheid voor B17 in Zegelsem

Op de hoek van de Oudenaardsestraat en de Terlinckstraat werd zondag een herdenkingsplechtigheid georganiseerd ter nagedachtenis van de bemanning van de B17 die langs de Leierwaarde een noodlanding maakte in augustus 1944.

Op 9 augustus 1944 keerde de B-17G terug van een missie boven Duitsland, waarbij het toestel beschoten werd door het luchtafweergeschut en een Duits jachtvliegtuig. Vier bemanningsleden hebben dit niet overleefd. Deze  herdenking is een initiatief van NSB Brakel, het gemeentebestuur van Brakel en de vriendenkring van de B17-G onder leiding van Kris Van Daele. Er werden bloemstukken neergelegd. Verder hield vice-premier Alexander De Croo een toespraak en werden de nationale hymnen gespeeld van de USA en Belgi ë samen met The Last Post.

 

 

 

X