Actie Jong Groen Zottegem voor veiliger verkeer

De jongerenenafdeling van Groen Zottegem voerde gisteren actie op de markt. Ze pleiten voor een fietsvriendelijk en verkeersveilig centrum.

“De eerste schoolweek zit er op, dat betekent dat weer enkele duizenden scholieren de weg naar de schoolbanken gevonden hebben”, aldus voorzitter  Bjarne Keytsman. “Sommige komen met de bus, andere worden aan de poort afgezet en bepaalde banen zich een weg naar school met hun fiets. “We willen allemaal dat kinderen en jongeren vlot hun school kunnen bereiken. Op een veilige manier zonder daarvoor kilometers te moeten omrijden. Laatste jaren zijn er al inspanningen geweest voor een verkeersveiliger Zottegem, maar het kan beter. Op de route die ik nam naar mijn middelbare school bijvoorbeeld, de Lippenseweg nochtans een zone 50, is bijna verworden tot een snelweg. Auto’s zoeven je voorbij aan meer dan 70km/u.”

De actie van vrijdag heeft als boodschap laten we Zottegem even fietsvriendelijk maken als de autovrije markt. “We hebben met stoepkrijt een korte boodschap aangebracht en hebben jongeren aangesproken om hun idee ën of opmerkingen te delen op de klinkers aan de markt.”