Politieke lijsttrekkers debatteren onder leiding van leerlingen GO! Atheneum Geraardsbergen over toekomst stad


Het GO! Atheneum Geraardsbergen nodigde de lijsttrekkers uit van alle politieke partijen die momenteel campagne voeren in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in Geraardsbergen. De opkomst was indrukwekkend: de leerlingen van het zevende jaar BSO en de leerlingen uit ‘Humane Wetenschappen’ kregen met burgemeester Guido De Padt (Open VLD), Fernand Van Trimpont (CD&V), Emma Van Der Maelen (SP.A), Johan Piron (N-VA), Patrick Franceus (Groen), Hans De Gent (Vlaams Belang) en Nick Dobbelaere (PVDA) alle grote kandidaten over de vloer.

Onder leiding van leerkrachten Inge Godelie en Stijn Moulaert hadden de leerlingen via een grote enquête vooraf de thema’s voor het debat bepaald. Mobiliteit, veiligheid en kinderarmoede waren de drie hoofdthema’s waarover vrank en vrij gediscussieerd werd. Het debat werd volledig gemodereerd door de leerlingen, die streng de tijd in het oog hielden en ervoor zorgden dat elke partij evenveel aan bod kon komen.

Het volledige debat werd opgenomen door Thibo De Pril (7 EI) die als jonge elektriciteitsstudent ook verantwoordelijk was voor het geluid. De podcast is te bekijken op de website van de school.