Nieuw multifunctioneel sportveld in Zottegem

Vanmiddag werd het nieuwe multifunctioneel sportterrein gelegen aan de Bevegemse Vijvers feestelijk geopend door burgemeester Jenne De Potter en schepen van sport Peter Roman. De opening gebeurde op ludieke wijze met een wedstrijdje basketbal tegen de Zottegemse BBC Helios.

Het terrein is altijd vrij toegankelijk en gratis bespeelbaar. Naast basketbal, kan er ook voetbal en volleybal gespeeld worden. De volleybalnetten dien je wel te reserveren bij de stedelijke sportdienst. Voetbal en basketbal kunnen altijd op het veldje. Het idee van een klein bespeelbaar veldje met directe boarding komt uit de stedelijke context: we hopen zoveel mogelijk jongeren naar het sportcentrum te brengen.

Met de aanleg van het terrein ging een investering gepaard van 133.000,00 EUR voor de volledige aanleg, van grondwerken tot afwerking. Het veld heeft een zeer duurzame structuur in beton en werd al met succes in naburige steden geplaatst. Het sportveld sluit, gezien zijn centrale ligging aan de Bevegemse Vijvers, perfect aan bij de bestaande sportaccommodatie en kan in de zomer ook gebruikt worden door de steeds groter wordende speelpleinwerking en sportkampen. Het is ook positief dat er geen direct omwonenden zijn: geluidsoverlast is praktisch onmogelijk. Het AGB voorziet alvast ook nog een investering in camerabewaking.