Beiaard-verkiezingsinterviews: Joost Franceus, sp.a Zottegem

Beiaard-verkiezingsinterviews. Maak kennis met Joost Franceus, lijstduwer sp.a Zottegem.

Wat wil je in Zottegem behouden?

Zottegem is een stad waar het gezellig vertoeven is, en waar mensen graag terugkomen. Voor onze stadsbewoners bieden we een waaier van voorzieningen aan, gaande van ontspanning tot een breed zorgaanbod. We organiseren verschillende activiteiten in onze stad. Er is een uitgebreide keuze aan sportmogelijkheden, een ruim cultureel aanbod, en veel festiviteiten gaande van kermissen tot festivals. Dat willen we de volgende jaren absoluut behouden.

Wat wil je in Zottegem veranderen?

Ik wil Zottegem nog aantrekkelijker maken, zowel voor onze inwoners als voor bezoekers en toeristen. Ik denk onder meer aan goed onderhouden fiets- en wandelpaden. Ook voor ondernemers dienen we een aantrekkelijke stad te zijn; hiertoe moeten we onze dienstverlening en ondersteuning naar ondernemers verbeteren.

Noem twee prioriteiten uit jouw programma.

Aandacht voor onze kwetsbare stadsgenoten, zowel jong als oud. Aanpak van kinderarmoede. Ook integratie verdient meer dan ooit onze belangstelling. Zottegem moet een dierenvriendelijke stad worden. Dierenwelzijn moet hoog op de politieke agenda. Een schepen moet bevoegd worden voor dierenwelzijn en samen met de politiezone moeten we inbreuken op dierenwelzijn streng aanpakken. Dierenleed kunnen we niet tolereren.

Wat is je favoriete plaats in Zottegem en waarom?

Mijn mooiste plekje in Zottegem is het hoogste punt van de mountainbike route in Sint-Goriks-Oudenhove. Daar heb je echt een fantastisch zicht op onze mooie streek.

14 oktober in Zottegem? Klik op foto voor de analyse van De Beiaard-redactie

Andere verkiezingsinterviews lezen? Klik op link hieronder

Beiaardverkiezingsinterviews

X