Langer Genieten in gemeente Zwalm is actief blijven samen met je dierbaren.

Anna Van De Weghe en Roger Reynaert in de kijker in Zwalm – week van de senioren

 

 

Aan 10 Supersenioren uit de Vlaamse Ardennen werd gevraagd: Hoe kan je oud worden en toch blijven genieten van het leven? Voor Zwalm staat Anna Van De Weghe en Roger Reynaert   in de kijker. Op 12 november 2018 tot 23 november 2018 houdt de tentoonstelling met deze en andere inspirerende verhalen halt in onze gemeente. Deze tentoonstelling is te bezichtigen in het onthaal van het Gemeentehuis of tijdens de activiteiten van de week van de derde leeftijd.

 

Als je ouder wordt, dan kom je voor een nieuwe set uitdagingen te staan. Denk maar aan pensionering, grootouderschap of verminderde lichaamskracht. Iedereen wil graag gezond oud worden. Zorg dragen voor jezelf betekent dat je langer kan genieten van een gezond en onbezorgd leven. Langer genieten is bijvoorbeeld … gezond eten, matigen met alcohol, actiever leven, kanker vroeg opsporen, vallen voorkomen, gezonde lucht in huis, de juiste zorg krijgen en niet in het minst ook praten over problemen. Kortom, langer genieten is zorg dragen voor je fysieke én je geestelijke gezondheid.

In Zwalm vinden wij het belangrijk zorg te dragen voor de gezondheid en het welzijn van onze ouderen. Daarvoor hebben wij de afgelopen 2 jaar ingezet op een regionale campagne. Het sluitstuk van deze campagne is de tentoonstelling “Langer genieten is…”.

 

X