Vijf woningen getroffen door zware brand in het centrum van Geraardsbergen

Een zware brand in het centrum van Geraardsbergen heeft vier woningen ernstig beschadigd. De woningen zijn onbewoonbaar. Een ander huis liep zware rookschade op. Volgens de brandweer was er gelukkig weinig wind of de schade kon nog veel groter  zijn geweest. De brand ging gepaard met een zware rookontwikkeling, die over het centrum van de stad trok. In de nabijgelegen school – het Technisch Instituut Sint-Jozef – werden preventief een aantal klassen geëvacueerd. Een aantal leerlingen voelden door de rook wat irritatie in de keel.

Verschillende brandweerkorpsen uit de omliggende steden waren ter plaatse om het vuur te bedwingen. Omstreeks 17.00 uur was de brand grotendeels onder controle. De Gaffelstraat blijft voorlopig voor alle verkeer en voetgangers afgesloten .

Julien Borremans

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X