Vredesboom aan sportpark De Vrede

Sinds gisterenochtend staat er een wel heel bijzondere boom in het gloednieuwe  Sportpark De Vrede  in Borsbeke: een  vredesboom.

“Deze vredesboom werd in 2018 aangeplant als herdenking aan het   einde   van   de   Eerste   Wereldoorlog   op   11   november   1918. Laten we de slachtoffers van gisteren nooit vergeten. En laten we   vandaag   en   morgen   meer   dan   ooit   samenwerken   voor   de vrede, de vrijheid en de mensenrechten”, zo staat er op het infobordje dat zeer binnenkort bij de boom wordt geplaatst. Het Agentschap voor Natuur en Bos deed een oproep naar alle steden en gemeenten om  naar aanleiding van 11 november 2018  een vredesboom te planten. Maar liefst 231 gemeenten en steden, waaronder dus ook Herzele, reageerden en kregen van het Agentschap Natuur en Bos een winterlinde of zomereik. Het gemeentebestuur koos een passende locatie.

X