Vredesboom aan sportpark De Vrede

Sinds gisterenochtend staat er een wel heel bijzondere boom in het gloednieuwe Sportpark De Vrede in Borsbeke: een vredesboom.

“Deze vredesboom werd in 2018 aangeplant als herdenking aan het  einde  van  de  Eerste  Wereldoorlog  op  11  november  1918. Laten we de slachtoffers van gisteren nooit vergeten. En laten we  vandaag  en  morgen  meer  dan  ooit  samenwerken  voor  de vrede, de vrijheid en de mensenrechten”, zo staat er op het infobordje dat zeer binnenkort bij de boom wordt geplaatst. Het Agentschap voor Natuur en Bos deed een oproep naar alle steden en gemeenten om naar aanleiding van 11 november 2018 een vredesboom te planten. Maar liefst 231 gemeenten en steden, waaronder dus ook Herzele, reageerden en kregen van het Agentschap Natuur en Bos een winterlinde of zomereik. Het gemeentebestuur koos een passende locatie.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X