Pastorie Sint-Maria-Oudenhove verkocht?

De verkoop van de pastorie van Sint-Maria-Oudenhove moet maandag nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad, maar met een bod van 360.000 euro twijfelt niemand eraan dat dat ook effectief zal gebeuren.

Op de pastorie van Sint-Maria-Oudenhove die na de pensionering van de laatste pastoor van Oudenhove leeg stond en door het stadsbestuur daarom publiek te koop werd aangeboden, is een voor de koper bindend bod van 360.000€ uitgebracht”, legt burgemeester De Potter uit. “Na 2 klassieke openbare verkopen waar geen voldoende interesse was en het hoogste bod 115.000€ bedroeg werd een beroep gedaan  op de website  www.biddit.be, een website beheerd door de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat. Na een nieuwe publiciteitsronde en de nodige bezoekdagen, verlopen de biedingen hierbij elektronisch onder toezicht van de notaris. Deze procedure heeft wel degelijk haar nut bewezen: we zijn er toch in geslaagd van een leegstand pand een erg mooie prijs te bekomen.”

De goedkeuring van de verkoop wordt maandag voorgelegd aan de gemeenteraad. Het hoogste bod van 360.000€ is bindend voor de koper.