Tentoonstelling Dialect in Denderland en lezing

2018 is voor Erfgoedcel Denderland het ‘Jaar van het Dialect’. In Ninove werd ‘Vazjelink’ reeds verkozen tot het Schoonste Dialectwoord. Maar hoe zit het nu in onze buurgemeenten? Kom naar de tentoonstelling en vergelijk de verschillende dialecten van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Ninove. Luister naar leuke anekdotes, recepten van streekgerechten, verhalen over dorpsfiguren of markante gebeurtenissen uit het verleden.

Praktische informatie

Wanneer: van woensdag 5 tot en met zaterdag 29 december 2018
Waar: Leescaf é van de bibliotheek – Graanmarkt 12 te Ninove
Prijs: Gratis

Extra!
In het kader van deze tentoonstelling geeft professor Jacques Van Keymeulen op donderdag 6 december om 20 uur een lezing  over de verschillende dialectgroepen in Belgi ë en in het bijzonder over de dialecten uit de Denderstreek. De lezing gaat door in  de bibzaal (ingang via E. De Deynstraat). Deelnemen is gratis.

X