Extra controles op fietsverlichting

De dagen worden steeds korter en het donker maakt zijn intrede in ons land. Dit zorgt ervoor dat de zichtbaarheid vermindert op de weg. Fietsers en andere zwakke weggebruikers hebben daardoor steeds meer kans op een geluk. Dit najaar zet de politiezone Regio Rhode & Schelde opnieuw extra in op fietscontroles.

Van december tot februari zullen de medewerkers van politiezone Regio Rhode & Schelde systematische controles uitvoeren op fietsverlichting. Zo zullen zij zich positioneren op plaatsen waar veel fietsers passeren. Indien beide lichten niet werken zal er een onmiddellijke inning van 58 euro plaatsvinden. Bij een technisch defect krijgt men een waarschuwing en dient men het euvel te verhelpen. Daarnaast adviseren de medewerkers van de politiezone Regio Rhode & Schelde om een fluohesje te dragen.