Buitenterreinen sportpark De Tramzate

Een derde sportpark voor Herzele

Buitenterreinen sportpark De Tramzate

Tijdens de afgelopen gemeenteraad van woensdag 28 november 2018 werd de offerte voor de realisatie van nieuwe kleedruimtes en sanitair aan het voetbalveld in de Tramzate (Herzele) goedgekeurd. Daarmee zet het gemeentebestuur van Herzele  een nieuwe stap richting de ontwikkeling van een derde sportpark op het grondgebied. Naast sportpark De Steenoven in de Kerkkouter en sportpark De Vrede in de Pastorijstraat (Borsbeke) krijgt  sportpark De Tramzate  meer en meer vorm.

Het gemeentebestuur van Herzele kreeg de  sporthal in de Sint-Rochusstraat in erfpacht  en kon het gebouw dankzij twee subsidies van Sport Vlaanderen grondig renoveren. Vorig jaar  kocht het bestuur het aanpalende speelbos en de terreinen waarop voetbalclub VC Herzele-Ressegem actief is. De huidige infrastructuur aan die terreinen is echter niet meer conform. Renoveren bleek geen goede optie en dus kiest het bestuur voornieuwe kleedruimtes en nieuw sanitair. De kostprijs van het project wordt geraamd op 550.000 euro. SOLVA werd aangesteld als bouwheer en ging akkoord om het tegoed (ongeveer 350.000 euro) dat de gemeente Herzele op de rekening-courant heeft bij de intercommunale te investeren in dit project.

Op dit moment worden er al heel wat sporten beoefend in sportpark De Tramzate, waaronder turnen en dans in de sporthal en voetbal op de buitenterreinen. Ook de sportrichting van het GO! Onderwijs maakt al gebruik van de infrastructuur. In  toekomst  is het de bedoeling dat  nog meer scholen, sporttakken en sportclubs terecht kunnen in het sportpark. Zo wordt op dit moment de vraag naar het beoefenen van atletiek onderzocht.

Buitenterreinen sportpark De Tramzate