Horebeekse gemeenteraad is geïnstalleerd

Foto’s de eedaflegging van de gemeenteraadsleden

Woensdagavond werd de gemeenteraad samengesteld in Horebeke tijdens de installatievergadering.
Aansluitend had de eerste vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn plaats met o.m. de eedaflegging van de leden.
De installatievergadering van de gemeenteraad werd eerst voorgezeten door uittredend burgemeester Jozef Browaeys. De leden van de gemeenteraad kwamen allemaal voor hem de eed afleggen.
Vervolgens droeg Jozef Browaeys de sjerp over aan dochter Cynthia Browaeys die hiermee in de voetsporen van haar vader treedt. Vervolgens mochten de schepenen de eed afleggen bij de nieuwe burgemeester Cynthia Browaeys.

Burgemeester Cynthia Browaeys neemt ook het voorzitterschap van de gemeenteraad voor zich.
De schepenen zijn Janna Bauters, Hendrik Blommaert en Guy Glorieux.
De Horebeekse gemeenteraad bestaat uit 11 leden. Zeven leden behoren toe tot de meerderheid ( Volksbelangen), Twee leden zijn er voor N-VA/ CD&V en twee leden voor Groen.
Volksbelangen : Cynthia Browaeys ( burgemeester) — Janna Bauters, Hendrik Blommaert, Guy Glorieux ( schepenen)
Raadsleden: Volksbelangen : Vander Linden Bruno, De Martelaere Iris, Sabine Roobroeck — N-VA/CD&V : Dieter Verscheure, Katelijn Moerman — GROEN : Petra De Sutter en Filip Hebbrecht
Vervolgens mochten de leden van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn eveneens de eed afleggen in de handen van burgemeester Cynthia Browaeys.

De overdracht van de macht van Jozef Browaeys aan Cynthia Browaeys

 

De eedaflegging van de schepenen

 

De gemeenteraadsleden

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

 

De gemeenteraad en de belangstelling

X