Oosterzelenaars klinken op 2019

Oosterzele begon 2019 met een feestelijke noot op het Marktplein Scheldewindeke, waar de vijftiende editie van de nieuwjaarreceptie van de gemeente Oosterzele plaats had. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

De Oosterzelenaars komen voor de gezellige momenten, de nieuwjaarsfeer en uiteraard om elkaar het beste te wensen. Veel kussen, stralende gezichten, opgedirkte dames, kortom… één brok feelgood. Een mooie start van 2019. Een ruim publiek van divers pluimage kwam afgezakt naar het Marktplein Scheldewindeke. Met de nieuwjaarreceptie wil het gemeentebestuur de Oosterzelenaars samenbrengen, het sociaal contact aanwakkeren. De eerste nieuwjaardrink dateert al van 2005. Vijftien edities verder blijft de nieuwjaarreceptie iets waar velen naar uitkijken, dit jaar troepten zo’n 900 Oosterzelenaren samen op het stemmige Marktplein. Met de familie, vrienden, kennissen, toosten op 2019. Genieten van de nieuwjaarsfeer. Klinken op een gezond en gelukkig 2019. De nieuwjaarinstuif, het blijft een gezellig evenement. Traditiegetrouw volgde ook de speech van burgemeester Johan Van Durme. De nieuwjaarswensen van drie kinderen werden fel gesmaakt. Op het volgelopen plein klonk vrolijke muziek van het Con Animo kwartet.
Wensen
                 Hopen op een vredig én verdraagzaam 2019. Ook op lokaal vlak. Laat ons 2018 snel vergeten, een jaar met veel barbarij, burgeroorlog, terreur, bloedvergieten en hellevuur, gegraai, fake news, kuiperijen, de Brexit heisa, radicale ideologie ën, MeToo, het getuite mondje van Trump (alle dagen in de media), jaar van onvindbaarheid, onzichtbaarheid, gefoefel, geritsel, gespin, zinloos verkeersgeweld, de verdamping van de privacy, de val van de regering. Als alles uitkomt wat een mens met Nieuwjaar krijgt toegewenst, dan ziet 2019 er uitstekend en veelbelovend uit: goede gezondheid, vreugde, ontspanning, reizen, geluk, dat we er nog veel mogen heffen, veel liefs, en zo veel meer. Een mens is gul als het op wensen aankomt. We wensen iedereen overdoses begrip, empathie, zelfrelativering, menselijke warmte, cultureel genot. Een tip: Geniet en feest vooral in uw eigen gemeente. Koop uw zaken bij lokale handelaars. Naast de vele kermissen, evenementen, voetbal- en wielerwedstrijden, kan je in het cultuurseizoen bijna wekelijks genieten van een optreden in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke. Mocht het aan de Oosterzelenaren liggen, ze zouden het recht op feesten in de grondwet inschrijven. De Oosterzeelse nieuwjaarreceptie, een plan met een grote waarde.         Reporter 17
 
X