Vier chauffeurs reden onder invloed van drugs

In het kader van het thema  “Alcohol & Drugs”  controleerden de medewerkers van onze functionaliteit verkeer 68 voertuigen in de gemeenten Appelterre-Eichem, Okegem en Ninove. In totaal werden 14 overtredingen vastgesteld. Deze actie kaderde in de BOB-campagne.

Met 4 overtredingen drugs in het verkeer, en rekening houdend met de resultaten van vorige acties, stellen we vast dat rijden onder invloed van drugs een opkomende tendens is. Dit strookt met de bevindingen van Vias (het voormalige BIVV) die deze week in de pers werden bekend gemaakt.

In Appelterre-Eichem zijn er 11 voertuigen gecontroleerd waarvan 1 persoon met bezit van drugs, de andere 2 waren onder invloed van drugs. In de Leopoldstraat te Okegem was er ook een persoon in het bezit van drugs.