Fietsdiefstallen: het einde van een lange reeks?

Fietsenstalling station Ninove

Uit de criminaliteitsstatistieken voor 2017 bleek dat het aantal fietsdiefstallen in Ninove was verdubbeld. Uit nader onderzoek bleek dat een aanzienlijk aantal van deze diefstallen plaatsvond in de fietsstallingen van het station van Ninove.

Na grondig onderzoek en verschillende gerichte acties, door de politie Ninove, kon op 6 december 2018 een man aan het station van Okegem op heterdaad worden gevat bij het plegen van een fietsdiefstal. Uit het onderzoek bleek dat deze persoon in aanmerking kwam voor een groot aantal andere fietsdiefstallen op het grondgebied van Ninove. De man van 44 jaar, met de Marokkaanse nationaliteit, bekende de hem ten laste gelegde feiten. Hij verklaarde de fietsen te stelen om zijn druggebruik te financieren. De man werd op bevel van de Procureur des Konings Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde voorgeleid voor de onderzoeksrechter, dewelke besliste hem onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

Sinds de man werd aangehouden, zijn er geen aangiftes van fietsdiefstallen meer geregistreerd op het grondgebied van Ninove. Politie Ninove hoopt dan ook dat in de toekomst het aantal fietsdiefstallen sterk zal afnemen.