Autosalon zet in op hybride en elektrisch

Elektrisch is duur

Algemene tendens op het Autosalon : de elektrische wagens zijn nog te duur en leveren de bezitter geen noemenswaardig voordeel op tijdens de looptijd van de wagen. Hybride wagens zijn meer in trek en rijden in het algemeen 50 tot 60 km op elektriciteit. Ofwel laadt de wagen bij tijdens het rijden, of men kan ook opteren voor een versie die men zelf kan bijladen en tegelijk tijdens het rijden bijkomend de batterijen oplaadt. Diesel die in het verdomhoekje zit door allerlei geruchten en sjoemelen van bepaalde constructeurs is nog altijd de beste keuze voor veelrijders. Rijden op aardgas breekt niet door, mogelijk mede veroorzaakt door ongevallen waarbij tijdens het tanken van aardgas de auto gewoon ontplofte. Een populair Duits automagazine nam geen blad voor de mond en publiceerde een scherpe aanklacht . Dat tot verbazing van veel autojournalisten de SUV en CUV in de smaak valt van het publiek moet niet verbazen. Door de veroudering van de bevolking genieten deze wagens met hoge instap meer en meer aan populariteit. Naast de wagens staan er ook veel motorfietsen, waaronder tal van elektrisch aangedreven modellen.

X