N-VA hekelt diefstal van voorstel – om schoolstraten in te richten – door Groen.


Geraardsbergen. De voorbije week viel er in de Geraardsbergse brievenbussen het huisaanhuisblad van GROEN. N-VA gemeenteraadslid Ilse Roggeman was verheugd te zien dat GROEN werk wil maken van een N-VA programmapunt: schoolstraten Ondanks de felle reacties van Meyrem Almaci vandaag nog op haar partijcongres gericht aan het adres van N-VA, blijkt dat haar partij ‘meer deelt dan je denkt’, ook met N-VA.

Het voorstel om schoolstraten in te richten – straten waar scholen gelegen zijn tijdelijk verkeersvrij maken bij het begin en het einde van de schooldag – werd al in 2015 aangebracht door Ilse Roggeman. Eerst werd het door de Open VLD en CD&V meerderheid onder de mat geveegd en nu wordt het door Groen opnieuw opgerakeld.

Ilse Roggeman hekelt dan ook de onheuse behandeling van dit N-VA initiatief door de Geraardsbergse oppositie en meerderheid.

Het is een kwestie van politiek fatsoen om, op zijn minst, de indiener van het originele voorstel met naam en bijnaam te noemen als men zich daar op een later tijdstip wil bij aansluiten, besluit Ilse Roggeman nog.

Julien Borremans

X