Het afsluiten van het Abdijpark leidt tot grote ergernis.


Geraardsbergen. Armand Matthijs van Rebus maakt zich zorgen over de vele wegen, paden en parken die momenteel afgesloten staan.
Zo is de toegang tot het Abdijpark aan de Lorreinestraat al enkele weken afgesloten. ‘En dat zonder enige toelichting, tenzij er een mogelijke link is met het Abdijdossier, dat maar niet klaar raakt,’ merkte Matthijs op.

Eerder werd de toegang vanaf de Boelarestraat reeds afgesloten. Deze doorgang ligt op het wandelroutenetwerk ‘Bronbossen’. ‘Wandelaars moeten maar uitzoeken hoe ze verder moeten. Andere toegangswegen – waar wagens onreglementair doorrijden – zijn dan wel open.’

Rebus vraagt met aandrang om deze toestand zo snel mogelijk te normaliseren en ‘de aanslepende discriminatie tussen de verschillende verplaatsingsvormen te stoppen.’

Julien Borremans

X