Brons voor Zottegemse atleet op Belgisch Kampioenschap veldlopen

Lucas Lievens van Zottegem Atletiek heeft op het Belgisch Kampioenschap veldlopen een bronzen medaille behaald.

Zottegem Atletiek dat tevens in 2019 het Provinciaal Kampioenschap van Oost-Vlaanderen organiseerde heeft een groot aantal uitstekende veldloopatleten. Het BK had plaats in Laken. Lucas Lievens heeft een zeer geslaagd veldloopseizoen achter de rug. Waar hij aan de wedstrijd kwam, stond hij op het podium. Van de tien afgelegde veldlopen behaalde hij 8 overwinningen, één tweede plaats en één derde. Enorm trots was hij op zijn prestatie op het Provinciaal Kampioenschap te Zottegem. Voor eigen publiek en eigen organiserende club Zottegem Atletiek, behaalde hij de Provinciale titel.

In Laken kregen de scholieren een omloop van 4600 meter voor de kiezen. De gekende tegenstander Abdullah Dubad was ook van de partij. In Oudenaarde was de enige wedstrijd waar Lucas tegen deze atleet liep. De wedstrijd hing behouden van start, maar na 1 km snelde Abdullah weg, Lucas probeerde nog mee te glippen, maar het tempo lag iets te hoog. Achter Lucas was een duo op jacht gegaan. In de tweede helft van de wedstrijd kreeg Lucas gezelschap van Donald Lalmand. Uiteindelijk liep in de laatste honderden meter Donald weg van Lucas, waarmee hij uiteindelijk mooi derde werd en zo van een geslaagd Belgisch Kampioenschap mag spreken.

Interesse om aan atletiek te doen?

Heb je interesse om aan atletiek te doen? De place-to-be is het Stedelijk Sportstadion te Zottegem op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. Daar word je deskundig begeleid door de ZA-trainers die je met kennis van zaken alle takken van de atletieksport aanleren.

Voor meer informatie contacteer  www.zottegem-atletiek.be  of  za@atletie.be!