Cafetaria Bevegemse Vijvers heropent – Zwemclub First Labio zet schouders onder pop-up uitbating

Rudy Van Durme, penningmeester Dominick De Boever en schepen van sport Brecht Cassiman (N-VA)

8/3/2019 – Zottegem – Vanaf maandag 11 maart opent de cafetaria van de Bevegemse Vijvers opnieuw haar deuren. Zwemclub Labio zal de cafetaria tijdelijk uitbaten onder pop-up principe, tot de nieuwe uitbater in de zomer officieel van start kan gaan. De cafetaria met zicht op zwembad en speelweide aan de Bevegemse Vijvers, is inmiddels al meer dan een jaar gesloten door een geschil tussen stad en de vorige uitbaters.

“Een doorn in het oog van de vele sporters en bezoekers van de site Bevegemse Vijvers,” vindt schepen van sport Brecht Cassiman (N-VA). “De nieuwe concessieprocedure werd inmiddels opgestart, maar het zal waarschijnlijk nog tot de start van de zomer duren vooraleer deze afgerond is. Met de lente in het vooruitzicht, lanceerden we daarom een oproep naar de Zottegemse sportclubs, met de vraag wie interesse toonde in een tijdelijke pop-up uitbating van de cafetaria.” Die oproep vond gehoor bij zwemclub Labio.

Voorzitter Rudy Van Durme: “In eerste instantie willen we de ouders van onze zwemmers niet langer in de kou laten staan. Maar door de pop-up uitbating kunnen we er voor zorgen dat zwemmers, sporters, wandelaars met kinderen, vrijblijvend een drankje kunnen nuttigen in de cafetaria, de kijkruimte, of op het terras. En dit niet alleen tijdens de trainingsuren, maar op zaterdag en zondag.” Verenigingen die dit wensen, kunnen in samenspraak met de zwemclub, ook gebruik maken van de vergaderzaal aan de cafetaria.

Het stadsbestuur schaart zich achter het enthousiasme van de zwemclub: “Het akkoord met Labio is een mooi voorbeeld van constructief brainstormen en samenwerken tussen stad en sportclubs,” meent schepen van sport Brecht Cassiman. “Het spreekt voor zich dat de pop-up uitbating een tijdelijk karakter heeft, en automatisch afloopt bij de offici ële start van de nieuwe uitbater. De zwemclub rekent er op om de band met de leden en ouders opnieuw te kunnen aanhalen. Tegelijk is het een ideale springklank naar een vliegende start voor de nieuwe concessie.”

Openingsuren pop-up cafetaria Zolang de pop-up uitbating loopt, zal de cafetaria toegankelijk zijn tussen volgende openingsuren:

  • Ma — Di — Do — Vr telkens van 17:00 tot 20:00.
  • Zaterdag van 14:00 tot 18:00
  • Zondag van 10:00 tot 12:30 en van 14:00 tot 17:00

De zwemclub houdt ook de mogelijkheid open om tijdens de paasvakantie op weekdagen dagelijks te openen van 14u tot 20u.