Zottegem: nooit meer te veel parkeergeld betalen – UPDATE

In Zottegem, net zoals in enkele andere steden, kan je al een poos tot op de minuut je parkeergeld betalen. Daarvoor bestaat handige apps. Je stelt met een eenvoudige beweging een tijdsduur in. Wanneer je vroeger terug bent zet je de teller stil en betaal je enkel de gebruikte tijd.

Je betaalt nooit meer dan je gebruikt.  

Als voorbeeld: Een app zoals EasyPark kan de Zottegemse gebruiker niet alleen geld uitsparen. Je hoeft geen klein geld meer op zak te hebben omdat de betaling digitaal gebeurt. Andere steden gebruiken alternatieve apps.

Je kan het logo van de beschikbare applicaties op de parkeerautomaten vinden.

Nooit meer naar de parkeermeter lopen om bij te vullen.

Misschien is het handigste aan de app dat je nooit meer moet opstaan om de parkeermeter ‘bij te vullen’. Blijf gewoon waar je bent. Open de app en voeg extra tijd bij door een eenvoudige beweging.

En de parkeerwachter?

Die controleert je nummerplaat, die je moet linken aan de app. Je kan trouwens meerdere nummerplaten linken met deze applicatie.

Een andere applicatie die voor Zottegem online werd gevonden is ParkMobile.
https://parkmobile.be/locaties/zottegem/

Je kan de apps voor je smartphone vinden in de stores van Android en Apple.

Nodig : kredietkaart of Paypal.

Meer informatie over parkeren in Zottegem.

SjK

UPDATE – Lezers reageren. Volgens sommigen (onder voorbehoud) zijn er apps die die ook tussen 13u en 14u kosten blijven doorrekenen. Ook wordt aangeklaagd (onder voorbehoud) dat apps geen gratis kwartier zouden aanbieden, wat handig kan zijn wanneer de parkeertijd moeilijk in te schatten is. Wordt vervolgd.