Wil je zelf deel uitmaken van de Erfgoedcommissie?


Geraardsbergen. Erfgoed is belangrijk. Daarom doet schepen van Cultuur en Erfgoed Ann Panis (Open VLD) aan de inwoners van Geraardsbergen een oproep om zich kandidaat te stellen voor de Erfgoedcommissie.

Dat erfgoed belangrijk is in Geraardsbergen hoeft al lang niet meer gezegd te worden. De Muur, mattentaarten, Manneken Pis, Krakelingen, reuzen, Processie van Plaisance … allemaal erfgoed waar ieder van ons mee opgroeit. Maar er is nog veel meer. Zo start bijvoorbeeld op 1 juni het cultuurproject Vlaamse Meesters in Situ dat een deel van het kunstpatrimonium in het Stadhuis en de Sint-Bartholomeuskerk zal blootleggen. Maar erfgoed is natuurlijk niet enkel kunst. Daarom drong de nieuwe schepen van Cultuur en Erfgoed Ann Panis (Open VLD) aan op de hersamenstelling van een Erfgoedcommissie. In het verleden hield deze commissie zich voornamelijk bezig met het geven van adviezen in diverse dossiers aan het schepencollege. De schepen ziet het echter veel ruimer. “Erfgoed leeft in onze stad. Mensen zijn hierdoor gefascineerd en willen meer weten over wat we juist allemaal moeten koesteren. Ook in de deelgemeenten zitten verborgen pareltjes en die moeten in kaart worden gebracht. Vandaar de oproep naar mensen die zich met volle overgave willen engageren om deel uit te maken van deze Erfgoedcommissie.”

Wil je zelf deel uitmaken van de Erfgoedcommissie? Stel je kandidatuur dan vóór 24 mei via schepen Ann Panis (ann.panis@geraardsbergen.be, 0475 23 38 34) of via Erfgoedambtenaar Jan Coppens (jan.coppens@geraardsbergen.be, 054 43 72 86).