Week van de Begraafplaatsen en Open Kerkendag in Merelbeke

In 2019 is de Europese Week van de Begraafplaatsen – van 25 mei tot 2 juni – al aan de 17e editie toe. De bedoeling is om bezoekers op een ander moment dan op Allerheiligen en Allerzielen te laten kennismaken met de natuur, de stilte, de kunst, het erfgoed, … van de begraafplaats. Tijdens het eerste weekend van juni zet Open Kerken het religieus erfgoed in de kijker. Ook Merelbeke neemt deel op 1 & 2 juni met gratis gidsbeurten door Georges Demeester. Hij documenteerde zich uitvoerig over de Merelbekenaren — adellijken en ‘gewone’ mensen — die een laatste rustplaats vonden op het kerkhof van Merelbeke-Centrum en over de Sint-Pietersbandenkerk.

Begraafplaats, plaats van symboliek en historiek

Rondleidingen op zaterdag 1 juni om 10.30 en 14.30 uur   Duur: 1.15 uur

Vertrek aan de afscheidsruimte van de begraafplaats van Merelbeke-Centrum

Kerk, plaats van devotie en historie

Gidsbeurt op zondag 2 juni om 14.30 uur     Duur: 1.30 uur

Afspraak aan de Sint-Pietersbandenkerk, Merelbeke-Centrum

Gratis, voor eind mei inschrijven

Deze gidsbeurten zijn gratis, maar je bent w él verplicht je voor eind mei in te schrijven bij de dienst erfgoedprogrammatie, 09 210 32 92 (voormiddag) of via mail erfgoed@merelbeke.be.