Schepen Orville Cottenie: ‘We gaan Oosterzele meer op de toeristische kaart zetten’

Tijdens de opening van het toeristisch seizoen in Bib Scheldewindeke heeft schepen Orville Cottenie met veel gloed en enthousiasme de toeristische troeven van Oosterzele belicht. Schepen voor toerisme Orville Cottenie (heel bevlogen): ‘We gaan Oosterzele meer op de toeristische kaart zetten met een gezamenlijk project dat door veel mensen gedragen wordt’. Conclusie van een aangenaam en leerrijk avondje in Bib Scheldewindeke: Oosterzele heeft meer troeven dan men denkt. (Reporter 17, foto’s DDL).

Bib Scheldewindeke is nu een officieel Info-punt voor Toerisme in Oost — Vlaanderen. Uit handen van Toerisme Vlaamse Ardennen ontving de gemeente Oosterzele het officieel groene bordje met de witte ‘i’. Het bordje prijkt aan de gevel van de bib. Een mooie bekroning, voor het ronduit schitterend Bib-team, onder leiding van bibliothecaris Filiep Van Grembergen, die een opleiding volgde bij Toerisme Oost — Vlaanderen. De dienst Toerisme in gevestigd in Bib Scheldewindeke. De Oosterzelenaars en toeristen vinden er alle informatie. Er valt veel te ontdekken in Oosterzele. De gemeente heeft meer troeven dan men denkt. De gemeente blijft trots op zijn landelijk karakter. Ontdek in Oosterzele de vijf windmolens, twee   watermolens, bunkers (WO II),   Balegemse steengroeven, de Ginstbronnen (Moortsele),   jeneverstokerij Van Damme (Balegem), overstromingsgebied (Moortsele), biologische geitenboerderij Klavertroef, de Gijzelse Microbrouwerij, Bio-boerderij Blauw Kasteel, de Vierhoekhoeve, Wijndomein Pres De Gand,   oorlogsmuseum, Loeren bij de Boeren (fietsroute), Aelmoezeneiebos, Munckbos, pastorietuin, Erfgoedhuis,   beschermde kasseistrook Lange Munte, Avalonhoeve, marktdagen, kapelletjes,…Fris en monter en klaar om de Oosterzeelse rijkdom te vatten? Dan moet je met de wagen, de fiets op of te voet om met eigen ogen de mooie natuur en bezienswaardigheden te ontdekken. Je rijdt, fietst en wandelt in ongerept groen en lijkt de échte drukke wereld wel heel ver weg.
Via het digitaal wandelportaal van Toerisme Vlaamse Ardennen wil Oosterzele zijn wandelroutes promoten. De gemeente besteedt ook aandacht aan trage wegen. Je kan ook met de Vespa door Oosterzele flaneren en heuvels van de Vlaamse Ardennen verkennen.
Ook dit jaar: ‘Oosterzele zomert’ met kunstenfestival, zoektocht, Parkconcerten, de Reuzen van Landskouter, sneukeltochten, Rochustochten, kermissen, wandeltochten (met o.a. veel dank aan WSV Land van Rhode vzw), Korte Ketenmarkt. Wie graag wil meewerken aan één van de vele activiteiten kan contact opnemen met Bibliotheek en Toerisme, Stationsstraat 13, Scheldewindeke,   09 / 362 81 17, bibliotheek@oosterzele.be.
Toeristen die willen overnachten kunnen terecht in B&B’s: Pastorie Balegem, B&B Stokerij Van Damme, B&B Betsberg, De Vlaamse Poort, Fazantenhuisje, Logies in — detail, Sarah’s Place. Oosterzele mag dan wel klein zijn, je vindt er alles wat je nodig hebt. Goede caf és, zalige koffiehuizen, een resem uitstekende restaurants.
Na de vlotte speech van schepen Orville Cottenie stelde Wim Haesebeyt (regiocoördinator Toerisme Oost — Vlaanderen) het nieuw beleidsplan voor toerisme in de Vlaamse Ardennen voor. Er werd afgerond met een heel verzorgde receptie met heerlijke bieren, wijnen, jenevers, culinaire hapjes van eigen bodem.                 Reporter 17