Lezersbrief Zottegem: over de ‘enorme leegte in het Jules Matthysstadion’

Stijn De Bruycker met een lezersbrief over de ‘enorme leegte in het Jules Matthysstadion’ in Zottegem.

Sinds het vertrek van SV Sottegem uit het Jules Matthysstadion is een enorme leegte ontstaan in het stadion.

Heel wat clubs uit de Amateurreeksen en het Provinciaal voetbal zijn jaloers op de ligging, degelijke accommodatie (vernieuwde zitjes, chalet,..) en ervoor was de er de aanleg van het kunstgrasveld met een nieuwe kantineruimte.

Vorige vrijdag was er interscholencross naast het vroegere A-terrein en ik sprak met enkele mensen over dit leegstaande stadion.

Het is begrijpelijk dat de club SV Sottegem een eigen koers wil varen met de terreinen in Erwetegem, je kan die zelfstandigheid en knowhow alleen maar toejuichen, maar de leegstand in het Jules Matthysstadion moet worden aangepakt.

SV Oudenaarde speelde tot voor kort in 1e Amateur, en heeft vrijwel dezelfde accommodatie, in Zottegem dreigt er door leegstand kruid in te groeien.

Bij heel wat Zottegemse clubs heerst een tekort aan beschikbare “velduren” op hun eigen club.   Dit komt omdat voetbal veruit de populairste sport is Belgi ë en er heel wat jeugdspelers aansluiten.

Misschien is het een optie om andere teams zoals Strijpen, EC Oudenhove, St Goriks Oudenhove of Velzeke een extra site aan te bieden voor jeugdelftallen? Liever een andere kleur aan het stadion dan verloedering.

Het nieuwe kunstgrasterrein aan de Bevegemse Vijvers zal alvast niet verloren gaan door allerhande buitenschoolse activiteiten en Sportkampen, die garantie kreeg ik inmiddels van Schepen Casiman, maar het voormalige A-terrein en zijn gerenoveerde tribune, daar moet gewoon een regionale club komen in spelen.

Het zou zonde zijn om deze nostalgische plek, waar Anderlecht en Club Brugge nog langskwamen in de voorbereiding, een andere invulling te geven.
Stijn De Bruycker
X