Nog meer buurtfeesten in Zottegem

In de voorbije weekends kon dit al vastgesteld worden en ook in de komende weken zal het nog blijken dat zeker de vakantie- en zomerperiode uitnodigt voor de organisatie van een buurtfeestje. Zo vonden er onlangs reeds burenontmoetingen plaats in ondermeer de Grote Lage, het Bosveld en de Hofstraat in Strijpen, de Langestraat in Godveerdegem, Pijperzele in Sint-Maria-Oudenhove,   Steenbergen in Erwetegem, Sonseinde in Velzeke, Minnenbergstraat in Oombergen en in de Kastanjelaan in Bevegem.

Ook in de komende weken zijn er her en der nog afspraken voor een buurtactiviteit en zoals dat eveneens het geval was voor sommige van bovenvermelde bijeenkomsten, worden op navolgende plaatsen niet altijd alleen de inwoners van de betrokken straat verwacht maar zijn soms ook de inwoners van aanpalende straten (of een deel ervan) uitgenodigd. Zo is er nu zaterdagavond 6 juli rendez-vous in de Klemhoutstraat in Erwetegem terwijl in Sint-Goriks-Oudenhove de inwoners van de Verrendries, Kortendries en Langendries bijeenkomen.

In de wijk Bijloke is er voor de buurtbewoners een samenzijn gepland op zaterdag 3 augustus in de Magnoliastraat en op zaterdag 24 augustus in de Abeelstraat. Nog op 3 en 24 augustus wordt er eveneens een buurtfeest gehouden in respectievelijk de Ruiterstraat in Sint-Goriks-Oudenhove en het Schilderken in Sint-Maria-Oudenhove. Zoals in de voorbije jaren kunnen ook de eerste paar weekends van september nog best een geschikt moment zijn voor een buurtfeest. Ondermeer het buurtcomit é Zwartestraat in Velzeke heeft dan op zaterdag 7 september een bijeenkomst gepland.

X