Zottegem zorgt voor gratis, muzikaal feest op 11 juli

Op donderdag 11 juli viert Zottegem de Vlaamse feestdag met een gratis, muzikaal volksfeest voor jong en oud. Place to be: de Markt van Zottegem.

“Met de charmante volkszanger Guido Belcanto en het betere smartlappenwerk van Roel Vanderstukken bewezen we vorig jaar al dat we in Zottegem als geen ander weten hoe je een feestje bouwt. Ook dit jaar kunnen we de mensen trakteren op een aantal schitterende concerten”, zegt burgemeester Jenne De Potter.

Ook schepen van cultuur Lieselotte De Roover is tevreden: “Naar goede gewoonte kunnen we rekenen op onze stadsbeiaardier Paul Hoste om de 11 juliviering te openen. En ook het Zottegemse koor Crescendo is weer van de partij. Les Goûts-Authentiques dompelen ons onder in de grandeur van de barokmuziek. En met Guga Baul en zijn magistrale festivalband sluiten we de avond af met een knaller.”

Programma

Beiaardconcert Markt, 13.30 uur

Paul Hoste is organist van de Gentse Sint-Jozefskerk en stadsbeiaardier van Zottegem. Hij brengt op 11 juli werk van Vlaamse meesters, originele beiaardwerken en variaties op 18de-eeuwse kamermuziek. Kom luisteren aan de toren van de dekenale kerk.

Koor Crescendo Dekenale kerk, 15.00 uur

Het repertoire van het Zottegemse liefhebberskoor Crescendo, o.l.v. Marleen Bijl, bestaat hoofdzakelijk uit het klassieke koorrepertoire uit de polyfonie, renaissance en romantiek. Naast de klassieke liederen van deze Vlaamse hoogdag zingt Crescendo, in avant-première van zijn Scandinavisch concert in november, een aantal liederen uit het hoge Noorden.

Les Goûts-Authentiques Dekenale kerk, 16.00 uur

Les Goûts-Authentiques brengt, o.l.v. Jan Devlieger, vocaal en instrumentaal werk van Purcell en tijdgenoten en muziek van Blow, Purcell, Croft & Williams. Verwacht je aan een afwisselend en kleurrijk concert.

Radio Guga Festivaltour ‘Summer Roadtrip 2019’ Markt, 19.00 uur

Radio Guga is de festivalband rond stemmenimitator Guga Baul. Geruggensteund door een fantastische liveband trekt Guga nu volledig de muzikale kaart. Trouw aan zijn talent kruipt hij in de huid en het strottenhoofd van de meest uiteenlopende muzikale grootheden: Ozark Henry, Gorki, Bart Peeters, Clouseau, Adamo, Bob Marley, The Beatles, Elvis Presley, Stromae, Editors, Herman Van Veen of Arno. Radio Guga tovert ze schijnbaar moeiteloos op het podium.

Verkeersmaatregelen

Voor een vlotte organisatie van de 11 juliviering gelden deze verkeersmaatregelen:

Parkeerverbod van 8.00 tot 23.59 uur

  • Zavel
  • Trapstraat (deel tussen Molenstraat en Zavel)

Opheffen eenrichtingverkeer van 8.00 tot 23.59 uur

  • Trapstraat (deel tussen Molenstraat en Zavel)

Toegang verboden in beide richtingen voor iedere bestuurder van 8.00 tot 23.59 uur

  • Heldenlaan (ter hoogte van de Arthur Scheirisstraat — volledige breedte rijbaan)
  • Stationsstraat (ter hoogte van de Nieuwstraat)
  • Zavel
  • Hoogstraat (ter hoogte van de Markt)
  • Markt (ter hoogte van de Vestenstraat en de Hospitaalstraat)
X