Stad Zottegem voorziet extra afvaleilanden voor festivalgangers

Om het zwerfvuil tijdens de festivals tegen te gaan, besliste het schepencollege om zowel in het weekend van Rock Zottegem (5-6/7) als Dance D-Vision (2-3-4/8) extra afvaleilanden te plaatsen in Bevegem.

De beslissing kwam er nadat de N-VA-fractie in de gemeenteraad van 17 juni de vraag stelde of het stadsbestuur de organisatoren kon verplichten tot het plaatsen en regelmatig leegmaken van pop-up vuilnisbakken in de omgeving van de festivalweide. Schepen van leefmilieu Leen Goossens: “Rock Zottegem reageerde positief op de vraag, maar kon dit voor deze editie niet meer op tijd realiseren. Daarom namen we zelf het initiatief om ILVA-afvaleilanden te plaatsen. Onze arbeiders zullen de eilanden op zaterdag en zondag leegmaken, net zoals ze voor alle openbare afvalbakken in de buurt doen.” Stad Zottegem neemt dezelfde maatregelen tijdens Dance DVision. Schepen Evelien De Both, zelf een inwoner van Bevegem, is tevreden: “Zo kunnen we het afvalprobleem tijdens de festivals tot een minimum beperken en houden we de omgeving aangenaam voor de buurtbewoners.”

Op deze locaties zijn afvaleilanden voorzien:

– Kruispunt Vogelzang – Warande

– Ingang stedelijk sportstadion Jules Matthijs

– Parking Bevegemstraat

– Amfitheater speelbos Bevegemse Vijvers

– Parking Ooststraat

X