Zottegemse reuzen gaan naar zee

Na de rondgang die ze in eigen stad maakten ter gelegenheid van de jongste Sinksenfoor, gaan de Zottegemse reuzen op zaterdag 6 juli opnieuw op stap, ditmaal richting kust. Naar aanleiding van tweedaagse Reuzenfeesten die daar komend weekend georganiseerd worden, zijn Cambrinus en Cambrina namelijk vanuit Wenduine (De Haan) uitgenodigd om er samen met hun kinderen Trees en Leo en nog meer dan vijftig andere reuzen uit binnen- en buitenland deel te nemen aan de avondstoet die er onder begeleiding van meerdere muziekkorpsen vanaf 20u30 door de centrumstraten en over de zeedijk zal trekken.

Later deze zomer heeft de Zottegemse reuzenfamilie dan nog drie andere uitstappen in haar agenda staan. Op zondag 11 augustus gaat ze naar jaarlijkse gewoonte op tegenbezoek bij de Herzeelse reuzen (Walter, Aldegonde en Zeger) die ieder jaar ook komen meedansen op de Zottegemse Sinksenfoor, en in september geven Cambrinus en co dan nog twee keer niet thuis want op zaterdag 7 september worden ze in Deurne (Antwerpen) en op zondag 22 september in Lokeren verwacht om er mee te gaan opstappen in een folkloristische stoet.

X