Zottegemnaar Jonas De Schampheleire grijpt net naast eerste zege.

Ze kwamen van her en der uit het land en ze waren met 74. Onder hen heel wat renners uit de streek. De eerste ronden verliepen zoals het er meestal aan toe gaat bij de nieuwelingen. Een compact peleton haspelde de rondjes af. Tot Jonas De Schampheleire uit Zottegem zijn duivels ontbond. Hij reed twee rondjes alleen voor de rest uit tot Robbe Dhondt en Lennert Bertels het gat konden dichten. Arno Dierickx kwam tot op een dertigtal meter van het trio maar kon de kloof echter niet volledig dichtrijden en moest uiteindelijk zich terug tot het peleton laten afzakken. De drie koplopers werkten goed samen en bouwden een maximale voorsprong van 35 sec op. Op twee ronden van het einde kwam er vanuit de achtergrond toch meer dreiging opzetten. De koplopers moesten nog vechten om hun voorsprong tot op de streep te behouden. Ze bleven dan ook net uit de greep van het aanstormende peleton. Het werd een spannende eindspurt waarin Jonas De Schampheleire nipt de duimen moest leggen tegen Lennert Bertels uit Lier. Robbe Dhondt kon ook nog net zijn derde plaats veilig stellen.
Voor de man uit Lier was het zijn eerste zege. Zottegemnaar De Schampheleire werd eerder al eens derde en nu dus tweede. Een overwinning kan niet lang meer uitblijven, zeker als je zag op welke manier hij hier op de Kwenenbos rondfietste. Hij maakte echt indruk en spaarde zijn krachten niet.

Uitslag:
1. Lennert Bertels
2. Jonas De Schampheleire
3. Robbe Dhondt
4. Senne Hulsmans
5. Artuur Torney
6. Kenzo Gaytant
7. Kiero Scheerlinck
8. Nicholas Petrov
9. Sander Eeckhout
10. Quinten De Buysser

X