Eind goed; al goed. Aankomst van de Budapest Rally

Budapest rally: reisverslag team 605 “Wezatengisterenopcaf é” – EIND GOED, AL GOED

De zes carnavalisten van de Zottegemse "De Sotten" bereikten met hun Caddilac Brougham limousine uiteindelijk toch Budapest.

Eind goed; al goed. Aankomst van de Budapest Rally

Gisteren hield de limo zich sterk en zonder veel problemen werd omstreeks 20u30 het Balatonmeer bereikt. Weerom een prachtige locatie en een gezellige sfeer onder de rallyrijders. Maar het onderonsje met de andere drivers duurde niet lang daar team 605 werkelijk rust nodig had. De laatste dagen hadden ze zeer weinig slaap gehad en daarom werd tijdig het tentje opgezocht.

Blzuwe plekken tellen op Nina's beentjes.Veel opdrachten konden er, vooral wegens tijdsgebrek, vandaag ook niet uitgevoerd worden. De limo kan echt geen autostrade meer doen en daarom dienden ze steeds binnendoor te rijden. Dit geeft natuurlijk mooiere landschappen en uitzichten doch de ritten duren steeds heel wat langer dan voorzien. Men kan dan natuurlijk meer genieten van de omgeving maar ook creatief bezig zijn in de auto.

Zo heeft de ploeg vandaag de blauwe plekken op Nina’s benen geteld en zelfs in kaart gebracht.

 

Etappe 7   Siofok — Budapest

Voor de etappe van vandaag namen ze de kortste route wat hen dus vanmorgen de nodige tijd gaf om aan het Balaton Meer wat te gaan luieren en een verfrissend plonsje te doen.

Tegen 16u dienden ze buiten Budapest met de overige drivers te verzamelen om dan samen in colonne Budapest binnen te rijden op weg naar de camping.

Als challenge diende er een bank op het dak van de wagen geplaatst waarop één van de deelnemers moest gaan zitten.

En dan kwam de intocht in de stad met loeiende sirenes en schetterende claxons. Een zeer emotioneel moment voor het team want ondanks alle tegenslagen hadden ze de eindmeet gehaald. Velen hadden dit waarschijnlijk niet voor mogelijk gehouden doch team 605 kwam wel degelijk heelhuids in Budapest toe.

En toen waren ze nog met vier …

Er werd wel een beetje een domper op de feestvreugde gezet door een ingrijpende beslissing die gisteren in de groep genomen werd.

E én van de koppel zal namelijk de terugweg niet meemaken.

Karen moet maandag terug gaan werken en aangezien de limo niet meer voor 100% te vertrouwen is, is het risico te groot dat ze niet tijdig thuis zal geraken. Karen en Bart namen daarom de beslissing om zaterdag met het vliegtuig huiswaarts te keren.

Nina, Lieza, Nick en Kevin zijn diehards die hun limo op zijn tempo veilig en heel naar huis willen brengen. Hun verhaal stopt dus hoogstwaarschijnlijk niet in Budapest. Wie weet welke avonturen ze onderweg nog beleven vooraleer ze terug in Belgi ë zijn?

Dus ook op te terugweg zal er nog heel wat NUUS te rapen zijn.

 

Wat vooraf ging kan je hier lezen:

Streekgenoten bereiden zich voor op de 2000km lange “Budapest Rally 2019”.

Team 605 “WEZATENGISTERENOPCAFE” op promotoer voor hun deelname aan de Boedapest Rally 2019.

Budapest rally: reisverslag team 605 “Wezatengisterenopcaf é” — Etappe 1-2-3

Budapest rally: reisverslag team 605 “Wezatengisterenopcaf é” — PECH ONDERWEG

Budapest rally: reisverslag team 605 “Wezatengisterenopcaf é” — BACK ON TRACK