Dieter uit Melle fietst van Moskou naar Moscou voor Kinderrevalidatiecentrum

 Op zaterdag 3 augustus zal Dieter Van Huffel (32) een tocht van 3.000 kilometer aanvangen. Hij start in de Russische hoofdstad Moskou op het Rode Plein en zal fietsen naar het Gentse Moscou in Gentbrugge. Met zijn sponsortocht zamelt hij geld in voor het revalidatiecentrum van het UZ. De teller staat momenteel op 3.400 euro.

Op zaterdag 3 augustus start de expeditie. Via Rusland, Letland en Litouwen en dwars door Polen, Duitsland en Nederland wil hij op 17 augustus Gent bereiken. Vorige zomer verbleef hij bij zijn toenmalige vriendin in Moskou en rijpte het idee om een gesponsorde tocht naar Ledeberg te ondernemen. Via crowdfunding zamelde Dieter ondertussen ongeveer 3.400 euro in voor het kinderrevalidatiecentrum. Het doel is 5.000 euro. De opbrengst gaat naar het kinderrevalidatiecentrum van UZ Gent.

 

‘Hun filosofie om op een actieve en duurzame manier kinderen te begeleiden in hun genezingsproces is er eentje waar je alleen maar je hoed voor kan afnemen. Bovendien helpen ze om ook na de genezing van (g-)sport de normaalste zaak van de wereld te maken. Dus ook al hadden de kinderen aan het begin van hun leven pech door hun ziekte of ongeval, door de steun van het centrum staan de kinderen aan  het begin een positief en gezond leven. Zij helpen elke dag opnieuw om kinderen, na een ongeluk of slepende ziekte, hun leven opnieuw op te nemen. Dit door middel van verschillende therapie ën en sportactiviteiten. Deze worden volledig op hun maat afgestemd.’ getuigt Dieter

X