Everbekenaar Peter Slabbynck voor de 4de keer op het podium van W-Fest (Waregem)

 

Vier jaar geleden kwam zanger Peter Slabbynck in Everbeek wonen om van daaruit met zijn muziek bezig te zijn.Niet zonder succes want dit weekend staat hij als enige artiest met Red Zebra al voor de vierde keer op het het podium van W-fest, het new wave festival dat dus voor de vierde keer plaats vindt en wel in Waregem dit jaar. ‘Bij de eerste editie in 2015 stond ik niet officieel op de affiche. Red Zebra bestond toen niet meer en ik trad op als elektro duo onder de naam EX-RZ. Ik nam contact op met de organisator en die was akkoord dat we een paar nummers speelden als verrassingsact op het einde van het festival. Bij de tweede editie was het de nieuwe start van Red Zebra. We besloten toen het festival, net na Front 242. We dachten dat er veel festivalgangers op dat uur al vertrokken zouden zijn, maar we speelden voor een massa volk. En net na het optreden begon het regenen. Dat kon geen toeval zijn. Vorig jaar speelden we in de namiddag. Onze fans gingen toen zo te keer na het optreden dat we na enig geharrewar backstage een bisnummer mochten spelen, wat niet evident is op zo’n groot festival met een strak uurschema. Benieuwd wat dit jaar brengt.’ Ook dit jaar staat de groep dus weer op het podium van het festival. Red Zebra speelt zondag om 18u30 op de Synth Stage en krijgt voor de gelegenheid tijdens een paar nummers het gezelschap van de 2 ‘electro witches’ van Alk.A.Line.

Foto Heidi Mares

X