Nieuwe schoolbibliotheek in basisschool Bevegem

GO! Basisschool Bevegem neemt dit schooljaar deel aan een intensief leesproject (List). De leerlingen van de lagere school zullen wekelijks 180 minuten lezen. Om in voldoende leesvoer te voorzien, werd een eigen schoolbibliotheek ingericht. De vriendenkring van de school zorgde mee voor de financiering ervan. Directeur Steven Ghys: Bij steeds meer kinderen is lezen niet meer vanzelfsprekend. De kwantiteit van het lezen gaat achteruit, maar dit heeft tevens invloed op de kwaliteit. Leesbeleving, leesbegrip en de betrokkenheid van de leerlingen nemen in dit project een belangrijke plaats in. Ons doel is om gemotiveerde en zelfstandige lezers te vormen. Mijn team zal dit alles in goede banen leiden en een echte leescultuur cre ëren in onze basisschool.