Vrolijke sfeer op kermis Moortsele

Moortsele kermis werd een vertrouwde cocktail van muziek, sport, ontspanning, barbecue, t — dansant, duivenvlucht, reuzenstoet, ontmoetingsnamiddag 55 — plussers, bal populaire, en uiteraard veel Bourgondische toestanden. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Het programma van Moortsele-kermis is inhoudelijk nog altijd gebleven bij het oorspronkelijk opzet van de kermis: de spots eens richten op het landelijke Moortsele. Met veel dank aan de organisatoren die gelukkig de traditie van Moortsele kermis overeind houdt. Een pluim ook voor Caf é Plankierke, ‘t Neerhof en Zappa die de handen in elkaar sloegen en het publiek trakteerde met een muziekfestival om ‘u’ tegen te zeggen. Op het Tramplein, een heel vrolijke sfeer. Muziek à volont é met Con Animo, Proud Larry, 2 Man Sound en Das Rock. Het werd ook genieten van buikspreker Mister Boullart. Het ‘Trampleinfeest’, een schot in de roos. Het kan niet anders, wegens het mega-succes volgt allicht in 2020 een tweede editie. De drie uitbaters van deze caf és tonen oprechte interesse en bezield engagement.
De editie 2019 van de Moortseelse kermis werd op gang getrokken met het tornooi Jeux de Boules en met het ‘Boule populaire’. Een hemels nachtje muziek werd geserveerd. Geen kermis zonder de wielerwedstrijd voor junioren. Veel sympathisanten kwamen naar de feestelijke BBQ afgezakt. Op het T-dansant zwaaiden deejays Nico en Prakash de plak. Vaste waarde op de kermis is de voetbalwedstrijd van FCE Moortsele, veel Moortselenaars hebben een groot hart voor ‘hun’ voetbalclub. Gans de entourage straalde, FCE won van ESA Bottelare. Er werd een stevig feestje gebouwd. Ex — voorzitter Hugo Van Hecke kreeg na de wedstrijd een welverdiende hommage voor zijn jarenlange inzet voor de club. Het deed ‘gentleman’ Hugo Van Hecke wat. Een uitgebreid ontbijt in Den Tussenstop en een kinderfuif met dj Temmie stonden deze editie ook te blinken op de affiche. Een stuk (reuzen)erfgoed ontbreekt niet op de kermis. De Moortseelse reuzen laveerden door de straten. Impressionant. Het legendarische Bal Populaire’ blijft gelukkig een vaste waarde en met geen mes uit het slotevent van Moortsele kermis weg te snijden. Kermis Moortsele betekent: vrolijke vrienden, gezelligheid, kermissfeer, dranken die rijkelijk vloeiden en veel enthousiaste feestvierders. Moortsele kermis moet niet per se groter worden, maar moet vooral gezellig blijven.     Reporter 17
 
X