Inspirerende spreuken in het straatbeeld van Herzele

In Herzele duiken sinds deze week allerlei spreuken op op de ramen van openbare gebouwen en etalages van handelaars. Fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan.

“Met deze spreuken willen we bij onze inwoners een instant glimlach opwekken en hen een goed gevoel geven”, zegt Hilde Van Impe, schepen van Sociale Zaken. “Dat doen we in het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.”

“Dat het niet altijd even goed gesteld is met de geestelijke gezondheid van de Vlaming weten we al langer. 1 op 3 Vlamingen krijgt zelfs ooit te maken met ernstige psychische problemen. Maar of het nu gaat over een
tijdje niet goed in je vel zitten of psychische stoornissen, mensen durven het moeilijk ter sprake brengen. Er rust nog altijd een taboe op alles wat met geestelijke gezondheid te maken heeft.”

#samenveerkrachtig

“Met deze actie willen we vooral zichtbaarheid cre ëren en sensibiliseren”, gaat schepen Van Impe verder. “Op openbare gebouwen in onze gemeente ontdek je spreuken. Maar ook handelaars doen enthousiast mee. De spreuken zijn afgestemd op het type locatie en dragen de hashtag #samenveerkrachtig. Samen Veerkrachtig is het thema van de 10-daagse en verwijst naar het belang van een helpende hand, een bemoedigend schouderklopje. Zorgen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht. Veerkracht houdt in dat je ook ongeluk in je leven toelaat, dat je leert omgaan met tegenslagen. Met andere woorden: je mag gerust eens falen. Ik vind dat een mooie gedachte om mee door het leven te gaan.”