Brakels atheneum gastheer voor Suriname

Sinds enkele jaren heeft Atheneum Brakel een Scholenband met de H.J. Devriesschool uit Saramacca (Suriname). Eind september was deze school gastheer voor de directeur en 2 collega’s van haar partnerschool.   Katrien De Schepper (directeur) : “Wij werken met hen interactief samen rond het thema “Milieu en afvalproblematiek”. Er was een boeiend en interessant programma opgesteld: zo hebben we onder andere een afvalverwerkingsbedrijf bezocht, workshops rond afvalpreventie georganiseerd, lessen bijgewoond, Ronse verkend, een optreden bijgewoond, kookworkshops georganiseerd, …
Vorig schooljaar hebben we met de leerlingen stripverhalen ingezameld voor de schoolbibliotheek van H.J. Devriesschool en deze strips hebben we de laatste dag aan directeur van Broekhoven overhandigd. Onze band is nog hechter geworden en onze Scholenband zal volgend schooljaar verder uitgebouwd worden door middel van tal van acties met leerkrachten en leerlingen.
Een volledig verslag van dit bezoek kunt u terugvinden op onze website (www.atheneum-brakel.be) en dan doorklikken naar Scholenbanden. Daar kunt u onze Scholenband op de voet volgen. Neem zeker eens een kijkje!”