Erasmus+ in GO! atheneum Brakel

Buitenlandse stage voor technische richtingen

Erasmus+ is het EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. Met het budget van dit programma hebben vier miljoen Europeanen de kans om in het buitenland te studeren, ervaring op te doen. Directeur Katrien De Schepper: “Onze school heeft een projectvoorstel ingediend en een budget in het kader van Erasmus+ verworven om gedurende twee opeenvolgende jaren de leerlingen van 6ELME (elektromechanica) en 6MO (mechanisch onderhoud) een buitenlandse stage van 14 dagen te laten lopen.
Onze leerlingen worden op school voorbereid voor deze stage in verschillende vakken. Bovendien kunnen wij hen tijdens deze twee weken durende stage ook een cultureel programma aanbieden .
We zijn nog heel druk bezig met de uitwerking van deze stageperiode. De stageperiode duurt 14 dagen en kadert in een goedgekeurde KA102 Erasmus+ van de Europese Unie.”
Eind vorige week organiseerden men de offici ële kick-off voor ons Erasmus+ project. Hoe kon men dit beter doen dan met een lekkere lunch! Om helemaal in de sfeer van het gastland Spanje te blijven koos men voor een typisch gerecht, paella.
De directeur informeerde de leerlingen over de buitenlandse stages die financieel gesteund worden door de Europese Unie (VET Learner and Staff Mobility).
De doelstellingen die GO! Atheneum Brakel voor haar leerlingen wil bereiken, zijn niet enkel vakdidactisch maar liggen ook op het vlak van interculturaliteit, het Europees gedachtegoed, talenkennis, een juiste studiekeuze en beroepskeuze maken en ook een positieve motivatie.