St.-Augustinus Brakel lanceert fotostrip

Striphelden schitteren in griezelverhaal

De leerlingen van het vijfde leerjaar A van basisschool Sint-Augustinus in Brakel hebben speciaal voor Halloween een griezelverhaal bedacht en dit omgevormd tot een fotostrip. “We maken al jaren korte stripverhalen,” vertelt meester Tim, “maar doordat de leerlingen dit jaar zoveel idee ën hadden, werd het deze keer een volwaardig stripboek”. Alle leerlingen acteerden voor de foto’s en alles werd bij elkaar gezet tot een verhaal van 30 pagina’s. Doordat iedereen het zo’n leuk resultaat vond, werd besloten het stripboek te laten drukken in een beperkte oplage. Zo wil de school meer inzetten op plezierbeleving bij het lezen. De verkoop ging afgelopen weekend van start tijdens het spaghettifestijn van de school en in geen tijd gingen 150 exemplaren de deur uit. “De mensen vragen zelfs al om een vervolg,” lacht meester Tim, “al zal dat niet voor direct zijn. We zijn heel fier op dit resultaat en zijn blij dat iedereen zo enthousiast is. De kinderen kunnen er niet over ophouden!”

Cyclus66
In het stripverhaal besluit de klas om geesten op te roepen. Het loopt echter niet zoals gepland en ze belanden van de ene verrassing in de andere. Ze ontdekken vreemde dingen over de leerkrachten en komen tot het besef dat ze ook elkaar niet allemaal kunnen vertrouwen. De laatste exemplaren van “Cyclus66” worden tijdens de herfstvakantie voor 5 euro te koop aangeboden bij Boekhandel Braeckman, ’t Schotelke en slagerij Nico & Heidi.