Trage wegen herontdekken in Oosterzele

Doorgang voor iedereen

Op zondag 20 oktober ‘Dag van de trage wegen’ werd een wandeling georganiseerd door werkgroep Trage wegen Oosterzele rond Scheldewindeke. Een vijftig tal wandelaars verzamelden aan het station van Scheldewindeke voor een tocht van 5 á  6 km langs het woon-zorgcentrum -Turkenhoek – Frankenbos- Lange Munte, Morestraat – Gaversesteenweg-Peperstraat en terug op vertrekplaats station Windeke.

Onder trage wegen verstaan we vooral kerk- en veldwegen. Deze zijn vaak landelijke pareltjes die veilige en alternatieve verbindingswegen vormen tussen dorpskernen.   Zo ook de Baelegemscheweg is een perfect voorbeeld hiervan. Het is een zeer oude verbinding middenin een veel langer traject tussen Scheldewindeke en Balegem. Hij is een onderdeel van een langere wandelverbinding, nl. vanop Gaversesteenweg – Vagueweg – Morestraat – Baelegemscheweg – Turkenhoek – Spiegeldriesweg – Frankenbos . We ontrollen ons spandoek met DOORGANG VOOR IEDEREEN voor de groepsfoto op het niet afgesloten stuk aan de Morestraat waar we aan de wegel en onder het naambord “Baelegemscheweg” halt houden. Het andere deel van de wegel werd hier afgesloten en is nu opgegaan in een bouwwerf.