Minister van Onderwijs Weyts investeert € 78 908 in energiebesparing Sint-Catharinacollege.


Bron: Google Earth


Geraardsbergen. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 78 908 in het Sint-Catharinacollege, campus Karmelieten,  in Geraardsbergen. Het geld gaat naar een project voor energiebesparing. “Dankzij deze gerichte investering kan deze school besparen op de CO2-uitstoot én op de energiefactuur”, zegt gemeenteraadslid Ilse Roggeman van N-VA Geraardsbergen.

Schoolgebouwen hebben — zeker in de herfst en de winter — heel wat energie nodig om bijvoorbeeld alle leslokalen te verwarmen en te verlichten. Dat zorgt voor heel wat CO2-uitstoot én voor een serieuze elektriciteitsfactuur. Het loont dus dubbel om te investeren in energiebesparende maatregelen op school: het is goed voor het milieu én goed voor de portemonnee van de scholen.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert nu via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 78  908  in het Sint-Catharinacollege, campus Karmelieten, in Geraardsbergen. Concreet gaat het om een investering in schrijnwerk en verwarming. Het Sint-Catharinacollege heeft het project zelf voorgesteld na een open oproep van AGION.

“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van het Sint-Catharinacollege, campus Karmelieten.”, zeggen mandatarissen Ilse Roggeman en Sarah-Amilia Derijst van N-VA Geraardsbergen. “Hun school wordt groener en hun energiefactuur wordt goedkoper. Dit is ecologische én economische winst”.