Zottegemnaar bindt liefdesrivaal vast en probeert hem te doden

Een 24-jarige Zottegemnaar heeft 8 jaar celstraf gekregen voor de moordpoging op een liefdesrivaal en de belaging van zijn ex.

De feiten speelden zich af dit jaar in mei af in het Gentse studentenmilieu. De Zottegmnaar kon een relatiebreuk niet verwerken en had het plan opgevat om zijn liefdesrivaal te doden. Hij nodigde het slachtoffer onder valse voorwendsels uit naar zijn kot. Hij bond hem vervolgens vast en kleefde plakband over zijn mond. Volgens het vonnis van de rechtbank was het zijn bedoeling om hem daarna te verstikken met een kussen, maar de liefsdesrivaal kon ontkomen zonder verwondingen. De verdediging van de Zottegemnaar wierp op dat hij het slachtoffer enkel wou bang maken, maar volgens de rechter ging de Zottegemnaar op een koele, beredeneerde manier te werk en had hij zelfs een vluchtplan uitgestippeld. “Het ergste is alleen voorkomen door factoren die buiten zijn wil om gebeurden”, aldus de rechter die wel rekening hield met zijn blanco strafblad en de lage kans op recidive.

Bron het Nieuwsblad, lees meer via onderstaande link

Student (24) krijgt 8 jaar cel voor moordpoging: “Hij wou een liefdesrivaal doden”