Ivo Steyaert wint de 100 mijl trailwedstrijd Bello Gallico

De Bello Gallico is een 100 mijl lange afstand trailwedstrijd met startplaats in Oud-Heverlee.
Het parcours dat bijna volledig off-road is loopt door het Meerdaalwoud en Waals-Brabant en daarbij moeten de ultralopers ongeveer 2500 hoogtemeters overbruggen. Deze trail was dit jaar aan zijn vierde editie toe.
De 100 mijl (160km) startte op zaterdagmorgen heel vroeg om 04:00 en was verdeeld over twee heel lastige ronden.
Er waren 193 lopers die zich op voorhand hadden ingeschreven en 159 lopers uit verschillende landen kwamen effectief aan de start. Uiteindelijk waren er maar 93 deelnemers die de finish bereikten na een ware calvarietocht.
Het hoge aantal opgevers was hoofdzakelijk te wijten aan de staat van het parcours. De vele regen van de afgelopen
dagen had voor tonnen modder gezorgd en maakte deze tocht dan ook uitzonderlijk zwaar.
Reeds van bij het startschot nam een Nederlandse vrouw de leiding, Irene Kinnegim. Deze dame was immers niet aan haar proefstuk toe, want ze heeft tot op heden al 24 ironmans op haar palmares, ze werd verschillende keer Nederlands kampioen duathlon en triathlon en is Nederlands recordhouder op de 100km. Gedurende 140km bleef deze superwoman aan de leiding lopen, maar de tweede, Landkouternaar Ivo Steyaert bleef op amper enkele minuten achterstand volgen. Ivo, die eveneens zijn lichaam kent als geen ander, deelde zijn wedstrijd super goed in, en kon op 20km voor de finish de Nederlandse dame inlopen. Hij liet haar meteen ter plaatse en bouwde nog een mooie voorsprong uit.
Ivo Steyaert kwam uiteindelijk binnen in een tijd van 16 uur en 21 minuten. Een tiental 10 minuten later finishte ook Irene Kinnegem. De Oosterzeelse klasbak had ongeveer 2,5 uur voorsprong op de derde loper. Zijn tijd van dit jaar was eveneens een parcoursrecord, en dit ondanks de moeilijke omstandigheden. Ivo verbeterde trouwens zijn eigen vorige record met meer dan 40 minuten. Voor hem geldt duidelijk dat hij beter wordt met de jaren. Dit komt dan waarschijnlijk vooral door de kennis van je eigen lichaam en het perfect kunnen indelen van zo’n ultraloop.
We kijken er nu al naar uit welk huzarenstukje Ivo de komende maanden nog in petto heeft.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X