Nachtelijke gemeenteraad in Zottegem geschorst

Vannacht werd de gemeenteraad in Zottegem vroegtijdig geschorst. Hij wordt vanavond hervat.

Het was 01.15 uur toen gemeenteraadsvoorzitter Peter Lagaert (N-VA) aangaf de gemeenteraad te schorsen. Met nog ongeveer de helft van de agendapunten op het programma dreigde het anders een wel heel lange nachtelijke/ochtendlijke vergadering te zullen worden. Het meerjarenplan was een van de agendapunten die behandeld werden en werd goedgekeurd.  Eind vorige week hadden de oppositiepartijen Open VLD, SP.A en Groen in een gezamenlijk standpunt ingenomen tegen het op dezelfde avond laten doorgaan van de gemeenteraad en de OCMW-raad. Zeker omdat gisterenavond ook een vergadering van het AGB op het programma stond. Lees hierover meer via deze link. In een reactie liet de meerderheid van N-VA en CD&V weten dat als de oppositie zich aan de afspraken zou houden, alle agendapunten binnen een aanvaardbare tijdspanne kunnen gehouden worden. Lees meer via deze link.

X