Geraardsbergen voert European Disability Card (EDC) in.


Geraardsbergen. Op de gemeenteraad van 29 mei 2018 lanceerde Ilse Roggeman (N-VA) het voorstel om ook in Geraardsbergen de European Disability in te voeren. Dit is een kaart voor mensen met een beperking die aantoont dat ze in Belgi ë erkend zijn als mensen met een handicap. Hiermee komen ze in aanmerking voor specifieke toegangstarieven of andere voordelen bij vrijetijdsbesteding. Geraardsbergenaars met een beperking staan soms in de kou wanneer ze zich aanbieden bij vrijetijdsevenementen, cultuur en sport, omdat ze hun handicap niet op papier kunnen bewijzen. Zo liepen ze onterecht voordelen mis.

Vanaf heden is de European Disability Card (EDC) ook in Geraardsbergen bruikbaar.Dit na heel wat getouwtrek én de ge ëngageerde opvolging door Pieter Paul Moens, de initiatiefnemer van de European Disability Card, heeft de stad Geraardsbergen zich eindelijk ook geregistreerd bij de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid. De administratie van de stad Geraardsbergen maakte een oplijsting van de diensten en faciliteiten waar onze andersvaliden terecht kunnen. Deze lijst staat op de website van de stad. Dit op het volgende websiteadres: https://www.geraardsbergen.be/european-disability-card

N-VA Geraardsbergen hoopt dat naast de stadsdiensten nu ook lokale ondernemingen en verenigingen de European Disability Card gaan invoeren. Wie deze kaart wil aanvragen of meer informatie wenst kan dit doen via het internet bij FOD Sociale Zekerheid-Directie Generaal Personen met een handicap en het VAPH (Vlaams Agentschap personen met een handicap).