Doortochten Omloop Het Nieuwsblad in Zottegem

Naar jaarlijkse gewoonte opent het Belgische wielerseizoen komende zaterdag 29 februari opnieuw met de UCI World Tour-wedstrijd Omloop Het Nieuwsblad (de vroegere Omloop Het Volk) en deze wielerklassieker zal ook Zottegem aandoen. In drie ‘schuifjes’, goed voor in totaal zo’n 15 km over helemaal dezelfde Zottegemse wegen als vorig jaar.

– Een eerste keer zal de Omloop Het Nieuwsblad over Zottegems grondgebied rijden omstreeks 12u10 (start in Gent om 11u35). Komende van Sint-Lievens-Houtem zal de wielerkaravaan dan via de Oombergenstraat, Steenweg op Aalst, kruispunt De Vos en Provinciebaan door Oombergen, Elene en Velzeke naar Zwalm-Hundelgem rijden.

– De tweede doortocht, tussen 14u30 en 14u45, gaat door Velzeke en Strijpen. Komende van Zwalm-Roborst (Borstekouterstraat) wordt er dan via de Paddestraat, Romeins Plein, Beugelstraat, Strijpenplein en Rijkestraat terug naar Zwalm-Roborst koers gezet.

– De derde passage zal zich afspelen tussen 15u50 en 16 uur op grondgebied van deelgemeente Sint-Maria-Oudenhove. Na de beklimming van de Berendries fietst het peloton dan via de Kasteeldreef, Elverenberg, Vossenholstraat, Hongerstraat en Bontestraat naar Lierde.

De dames die in Gent een tiental minuten later dan hun mannelijke collega’s in het zadel zullen kruipen, rijden ook over dezelfde Zottegemse wegen. Het gemiddelde uurschema voorziet hun eerste doortocht tussen 12u20 en 12u30, de passage in Velzeke/Strijpen rond 14 uur en de doortocht in Sint-Maria-Oudenhove omstreeks 14u20.