Een triagepunt stand-by op het grondgebied van Ninove

Er werden al heel wat triagepunten opgericht voor mogelijke coronapati ënten. De triageposten voor inwoners van Ninove bevinden zich in Aalst en Geraardsbergen. In Ninove staat er een triagepunt stand-by, voor het geval het aantal coronabesmettingen zou stijgen. Het kan onmiddellijk ingezet worden als dat nodig zou zijn.

Met de triagepunten wil men het coronavirus zoveel mogelijk uit de wachtzaal van de huisartsen te houden. Als iemand zich ziek voelt, belt hij zijn huisarts, die naar de symptomen zal luisteren. Bij vermoeden van coronabesmetting, zal de arts de pati ënt doorverwijzen naar een triagepunt. In zo’n punt worden zij in de meest veilige omstandigheden onderzocht. Artsen zullen er bepalen of iemand al dan niet naar het ziekenhuis moet.